Политиката на канабисот се трансформира низ целиот свет. Бизнисите растат и, од Тајланд до Канада и од Лесото до Франција, општествата се подготвуваат да го променат својот пристап и односот кон ова моќно растение и неговите многубројни намени. Меѓутоа, меѓународните регулативи за канабис се сеуште некохерентни и застарени, бидејќи меѓународните договори на ОН сé уште […]

Прочитај повеќе

Меѓународната организација think & do tank FAAAT ја организира Меѓународната конференција за политиките за канабис, во прилог на големиот самит на Обединетите нации за канабис и политики за дрога.   Сите информации за новинарите може да се најдат на conference.faaat.net/press   Позадина: Коноп (растение Cannabis sativa L.), како растение било забрането глобално во 1961 година, […]

Прочитај повеќе

Партнери

Контакт

Вашето име:
Вашето презиме:
Вашата e-mail адреса:
Наслов на пораката:
Вашата порака:

*ВЕ МОЛИМЕ НЕ НИ БАРАЈТЕ МАСЛО ВО ПОРАКИ, НЕ МОЖЕМЕ ДА ВИ ПОМОГНЕМЕ!