Cannabis Hemp Conference and Expo May 6-7th, 2017 The NEST, University of British Columbia, Vancouver, Canada

Еволуција и Ендоканабиноиден систем Cannabis Hemp Conference and Expo (CHCE) The NEST, University of British Columbia, Vancouver, Canada

Клиничка примена на канабиноиди и терпени | M. Gordon, Cannafest 2015

Погледнете го предавањето на Prof. Dr. Raphael Mechoulam и дознајте повеќе за ендоканабиноидниот систем. Д-р Mechoulam е професор на Одделот за медицинска хемија на Институтот за истражување на дроги на Хебрејскиот универзитет во Израел

Фармакологија на канабисот, канабиноиди и терпени | Dr. Ethan Russo

“Терапевтска примена на канабиноиди во онкологија” презентирано од M. Guzman

The Scientist (2015) – Научникот | Приказната за Prof. Dr. Raphael Mechoulam

Релевантни информации за начините на употреба и дозирање на медицински канабис. | Dr. Deborah Malka, MD, PhD;  CannaTech – iCAN

Одлична презентација од страна на професорот Рувен Ор од болницата Хадаса во Ерусалим за ефектите на канабиноидите врз хематопиеза и имунолошка функција. | Prof. Reuven Or – CannaTech 2017

Говорници: Ендоканабиноидниот систем – Вовед | Benjamin Cravatt, Ph.D. – The Scripps Research Institute Канабиноидни рецептори: каде се наоѓаат и што прават | Ken Mackie, M.D. – Indiana University Терапевтски потенцијал на канабиноидниот систем | Daniele Piomelli, Ph.D. – University of California, Irvine