Погледнете го документарецот и дознајте повеќе за помалку познатата историја на канабисот од дамнешни времиња до денес.

Вистината за Cannabis sativa ја следи приказната за растението канабис, кое е познато на човештвото веќе илјадници години и како тоа ни служи на толку многу начини. “Светата трева” секогаш беше сметана од шаманите и древните народи како подарок од Создателот Бог (и) на животот на Земјата. Како храна која го храни телото, Канабисот обезбедува […]