Ако барате ефективен начин за орален внес на канабиноиди, тогаш капсулите од канабис може да се совршено решение. Капсулите од канабис станаа многу популарен и безбеден метод за орален внес на канабиноиди, кој може лесно да се дозира и оптимално да се абсорбира во организмот. Капсулите од канабис се нешто што лесно се прави од […]

Тинктури од канабис се алкохолни екстракти од канабис или најпросто алкохол збогатен со канабис и канабиноиди. До забраната на канабисот, тинктурите беа една од најкористените форми на препарати од канабис. Тинктурите се многу лесни за дозирање и за тилтрација на дозата од страна на пациентот кој ги користи. Најчесто тинктурата се користи со капнување на […]

Маслото од канабис е густа, леплива, смолеста субстанца која е составена од канабиноиди екстрахирани од растението канабис (Cannabis sativa или Cannabis indica).  Маслото од канабис се добива со изолирање на смолата од цветовите на канабис со користење на растворувач. Маслото од канабис може да се најде под следните странски имиња: Rick Simpson Oil (RSO), Full extract cannbais […]

Канабис супозитории се препарати од канабис во форма на конус кои се администрираат ректално. Можат да бидат до два сантиметри во големина. Супозиториите од канабис може да се прават со кокосово масло или какао путер. Супозиториите се на повеќе начини поефективни отколку традиционалните начини на употреба на канабис. Кога ќе влезат во телото, медицинските состојки […]