Погледнете го следното видео и научете како се прави маслото од канабис по RSO метода.

Cannabis Hemp Conference and Expo May 6-7th, 2017 The NEST, University of British Columbia, Vancouver, Canada

Еволуција и Ендоканабиноиден систем Cannabis Hemp Conference and Expo (CHCE) The NEST, University of British Columbia, Vancouver, Canada

Клиничка примена на канабиноиди и терпени | M. Gordon, Cannafest 2015

Погледнете го предавањето на Prof. Dr. Raphael Mechoulam и дознајте повеќе за ендоканабиноидниот систем. Д-р Mechoulam е професор на Одделот за медицинска хемија на Институтот за истражување на дроги на Хебрејскиот универзитет во Израел

Погледнете го документарецот и дознајте повеќе за помалку познатата историја на канабисот од дамнешни времиња до денес.

Фармакологија на канабисот, канабиноиди и терпени | Dr. Ethan Russo

“Терапевтска примена на канабиноиди во онкологија” презентирано од M. Guzman

The Scientist (2015) – Научникот | Приказната за Prof. Dr. Raphael Mechoulam