По неколку години функционирање неофицијално на терен, директно работејки со болни лица и ширејки го знаењето за канабисот и неговите лековити својства и помагањето на лицата да научат како да го користат и дозираат канабисот и неговите екстракти, во Септември 2014 година и официјално се формираше “Зелена Алтернатива” непрофитна организација, формирана како здружение […]